Programma seizoen 2023 - 2024.
Op dinsdag 10 oktober om 19.30 komt Mark Stokmans in de bibliotheek praten over zijn boek 'Land van echo's.
Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek en boekhandel van der Velde.
Mark Stokmans studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en internationale betrekkingen. De zomervakanties bij zijn grootouders in Zuid-Spanje, het landschap, de geschiedenis, de taal en de mensen hebben hem geïnspireerd tot het schrijven van dit debuut waar hij jarenlang research voor deed.
Hij schreef een diepmenselijk boek over goed en kwaad, het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden. Een verhaal over de Nederlandse Herman die in het Duitse leger diende, na de oorlog door Europa zwerft en wordt opgenomen in een Spaans gezin. Als de Burgeroorlog uitbreekt moet hij partij kiezen. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden iedereen die hem dierbaar is te beschermen?
Benieuwd naar het verhaal achter dit geweldige debuut? Kom dinsdag 10 oktober – in de maand van de geschiedenis - naar de bibliotheek voor een ontmoeting met Mark Stokmans.
Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen en om je boek te laten signeren.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op 9 november ontvangen we Dido Michielsen in de bibliotheek. Ze bespreekt haar boek Engel en kinnari.
De lezing begint om 19.30 uur. Als lid van de SLAS betaalt u € 7.50. Niet leden betalen € 10.-
We organiseren de lezing is samenwerking met de bibliotheek.
Opgeven kan alleen via de site van de bibliotheek of bij de balie van de bieb.
Dido debuteerde met haar roman ‘Lichter dan ik’ en won hiermee de Boekhandelsprijs 2020. Ze schreef het boek onder andere omdat ze besefte dat haar Javaanse betovergrootmoeder de eerste in die lijn was die kinderen met gemengd bloed voortbracht: de Indo, de Indische Nederlander. Het vervolg, Engel en Kinnari gaat erover hoe die Indo, in dit geval Louisa Ponder, op zoek is naar haar identiteit.
In een raciaal verdeelde samenleving als Nederlands-Indië was dit allesbehalve eenvoudig. Zij meent aanvankelijk dat ze niet weet bij wie ze hoort, omdat ze haar biologische ouders niet kent. Maar ze zal ontdekken dat de ‘apartheid’ van de Nederlanders minstens zo’n grote rol speelt bij haar zoektocht. Met het boek geeft Dido een inkijkje in de Nederlands-Indische samenleving en geeft zij haar inheemse en Indische voormoeders een stem.
Gebruik de reserveerpagina alleen voor lezingen die de SLAS zelf organiseert.
Klik dan HIER om naar de reserveerpagina te gaan.
Vermeld ook of u donateur bent. U krijgt een bevestiging van uw reservering