Programma seizoen 2022 - 2023.


 22 februari ontvangen we Judith Koelemeijer over Etty Hillesum in boekhandel v/d Velde

judith koelemeyer

Powervrouwen zijn van alle generaties en Etty Hillesum was één van hen. Tijdens de tweede wereldoorlog begint de dan 27-jarige Etty een dagboek. Terwijl de nazi's haar als Joodse vrouw openlijk vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over liefde, erotiek, relaties, geloof en zinloze haat zijn zeldzaam eerlijk en volstrekt universeel. Schrijfster Judith Koelemeijer beet zich vast in de levensgeschiedenis van Etty en schreef een biografie, en vertelt hierover tijdens deze lezing.

In de dagboeken van Etty Hillesum vond Judith vele pagina's gevuld met verhalen over liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid. Hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk en tegelijkertijd volstrekt universeel. Wie was zij eigenlijk, de vrouw die schuilt achter al deze mooie woorden?
De biografie die ontstond uit de schat aan onbekend materiaal biedt een verrassend perspectief op Etty’s leven. Haar rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Ze blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich tenslotte tóch wist te ontworstelen.
Judith Koelemeijer schreef een meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de meest gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan zichzelf en haar idealen. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel van  Velde en de bibliotheek en vindt plaats bij de boekhandel.

Reserveren via boekhandel v.d.Velde.

De lezing begint om 19.30 (inloop 19.15 uur).

Kosten: €7,50 voor leden van de SLAS. Niet leden betalen € 10,-

Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 


Tijdens de boekenweek (11- 19 mrt)  komt Suzanne Jansen bij boekhandel v/d Velde. (reserveren via de boekhandel)


Gebruik de reserveerpagina alleen voor lezingen die de SLAS zelf organiseert.

Klik dan HIER om naar de reserveerpagina te gaan.

Vermeld ook of u donateur bent.  U krijgt een bevestiging van uw reservering